Werkgevers doen te weinig om stress te voorkomen

Werkgevers doen te weinig om stress te voorkomen

Stress is beroepsziekte nummer 1. Toch vindt de helft van de werknemers in Nederland dat hun organisatie te weinig doet om stress op de werkvloer te voorkomen. Bijna een kwart van de ondervraagden herkent zich in de stelling ‘ik heb het gevoel tegen een burn-out aan te lopen´.
Deze en andere resultaten komen uit een onderzoek naar de gezondheid bij bedrijven dat Zilveren Kruis onder werkgevers en werknemers heeft laten uitvoeren door Motivaction.

Snack onverminderd populair

Uit het onderzoek blijkt dus dat werknemers vinden dat meer gedaan kan worden om werkstress te voorkomen. Naast een betere mentale gezondheid van medewerkers is ook een gezonde lunch van invloed op de vitaliteit binnen organisaties. Een groot deel van de ondervraagden vindt dat het aanbod in de bedrijfskantine voor verbetering vatbaar is. Maar is gezond eten nu je eigen verantwoordelijkheid of dat van de werkgever? Twee op de drie medewerkers vindt dat de werkgever moet regelen dat je in de bedrijfskantine kunt kiezen voor een gezonde lunch. Slechts dertig procent van de werknemers zegt een gezond lunchaanbod in de bedrijfskantine te krijgen. Daar staat een opvallend detail tegenover: ruim één op de drie werknemers neemt wel eens een ongezonde snack tijdens de lunch.

Geplaatst op: 14-10-2015

Vorige pagina
Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie over wat cookies zijn, welke cookies op onze website worden gebruikt en wat ze bijhouden is beschikbaar in het onderdeel cookies van ons privacy statement
Akkoord Niet akkoord